mojprzepisna.pl | Szybkie rogaliki z czekoladą
Gdy goście pukają do drzwi taki przepis Wam się przyda. Proste i szybkie rogaliki z czekoladą. W przepisie wykorzystałam gotowe ciasto francuskie.
Składniki na 8 rogalików:
- ciasto francuskie gotowe (około 275 gr)
- 16 kostek czekolady
- 1 białko do posmarowania
- 8 połówek orzechów włoskich
Ciasto lekko rozwałkować, podzielić na 4 części wzdłuż krótszego boku. Każdą część przekroić pod skos, tak żeby powstały dwa trójkąty. Na każdy trójkąt położyć dwie kostki czekolady jedna obok drugiej, zawinąć lekko naciągając. Położyć na papierze do pieczenia. Posmarować białkiem, położyć połowę orzecha. Piec 25 min w 220 st. ostatnie 10 min przykryć folią aluminiową, żeby się zbytnio nie przyrumieniły.
Smacznego!



